Technologie

Satellieten bestaan uit de sterkste, lichtste en meest robuuste materialen die er zijn. Meetinstrumenten verleggen de grenzen van wat technisch mogelijk is. En ook bij de verwerking van satellietgegevens worden talloze innovaties gedaan. Kortom: ruimtevaart is hightech. Dat biedt kansen in de ruimte, maar ook hier op aarde.

Elke satelliet is uniek en leidt tot technologische innovaties. De ontwikkeling van nano-elektronica, ultragevoelige sensoren, supersterke structuren en materialen, nieuwe manieren om efficiënter energie te winnen en te gebruiken. In de ruimtevaart kijkt men er niet van op.

En daar houdt het niet op. Na een succesvolle lancering sturen satellietmissies dagelijks data naar de aarde. Om die ruwe data te verwerken tot leesbare informatie is specifieke software nodig. Om die te ontwikkelen is zeer hoogwaardige kennis nodig van de ruimte én van de sector die de data gaat gebruiken.

Nederland beschikt over veel kennis en ervaring in het ontwikkelen, bouwen en testen van ruimtevaarttechnologie. We zijn gespecialiseerd in miniaturisatie, zonne-energie, optische en wetenschappelijke instrumenten en het interpreteren en toepassen van satellietgegevens. Het NSO zet zich in om deze expertise maximaal in te zetten in de ruimtevaart én daarbuiten.