G4AW

In het jaar 2050 wonen op onze planeet negen miljard mensen. Ondertussen verandert het klimaat, waardoor de hoeveelheid vruchtbare grond en de watervoorziening sterk onder druk komen te staan. En het weer wordt steeds extremer en moeilijker te voorspellen. Dit alles heeft gevolgen voor de voedselvoorziening, die een steeds grotere, wereldwijde uitdaging wordt.

Samenwerking, een zakelijke instelling, wetenschap en technologie zijn de sleutels bij het oplossen van deze uitdaging. Boeren, veehouders en vissers kunnen via mobiele toepassingen tijdig en op maat gesneden agrarische en meteorologische informatie en adviezen ontvangen. Gewasverzekeringen worden schaalbaar en betaalbaar. Alles gebaseerd op waarnemingen van satellieten in de ruimte. Zo maken boeren efficiënter gebruik van hulpbronnen  en optimaliseren en verduurzamen zij hun oogst, en wordt hun jaarinkomen hoger.

Geodata for Agriculture and Water (G4AW) bevordert duurzame verbetering van voedselvoorziening, efficiënt gebruik van water in ontwikkelingslanden, en betere inkomenszekerheid van de doelgroep. Het programma ondersteunt partnerschappen van private en publieke organisaties. Samen zorgen ze voor bruikbare en tijdige informatie en financiële diensten voor boeren, veehouders en vissers.

G4AW is een programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken, uitgevoerd door het NSO. Lees over de werkwijze van het programma en de gehonoreerde projecten op de (Engelstalige) G4AW-website.