Vroegefasefinanciering

Vroegefasefinanciering is bedoeld voor de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten, door gebruik te maken van wetenschappelijk, technische en/of zakelijke kennis. Zowel innovatieve startups als gevestigde mkb-ondernemingen kunnen gebruik maken van de vroegefasefinanciering. De regeling richt zich op 3 doelgroepen:

  • mkb-ondernemers (klein en middelgroot)
  • innovatieve startups (≤ 5 jaar)
  • academische/HBO/TO2 startups (waarvan economische activiteiten rechtstreeks en onmiddellijk voortkomen uit onderzoek van een universiteit of een hogeschool)

In het verleden zijn ruimtevaart gerelateerde projecten m.b.t. het opzetten van nieuwe diensten op het gebied luchtkwaliteit gefinancierd met deze regeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert deze regeling uit voor de doelgroepen mkb-ondernemers en innovatieve startups. Het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) voert deze regeling uit voor academische, HBO en TO2 innovatieve starters.

Mkb-ondernemers en innovatieve starters kunnen bij RVO gedurende het jaar aanvragen indienen. Op de website van het RVO vind u meer informatie en kunt u een quickscan doen om snel inzicht te krijgen of deze regeling mogelijk interessant kan zijn.

Meer informatie:

Informatiepagina RVO

Informatiepagina NWO