Orange Corners

Orange Corners (OC) [1] is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland dat jonge ondernemers in Afrika en het Midden-Oosten voorziet van training, mentorschap, netwerk, financiering en faciliteiten om hun bedrijf te starten en te laten groeien [2]. OC ondersteunt innovatieve oplossingen voor lokale uitdagingen, die bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de VN. OC werkt samen met verschillende stakeholders om het ondernemende ecosysteem te ondersteunen en te versterken.

OC ondersteunt jonge ondernemers bij de groei van hun bedrijf door middel van incubatie- en acceleratieprogramma's. Daarnaast voert OC ook verschillende programma's uit die gericht zijn op het versterken van het ondernemersecosysteem, waarbij onderwijs, beleidsvorming en het opbouwen van vaardigheden een rol spelen. OC heeft al lokale hubs in 15 landen. Naast OC is het OC Innovation Fund (OCIF) [3] opgericht om fondsbeheerders kapitaal te verschaffen om te investeren in startende ondernemingen in een vroeg stadium.

Binnen OC is er ruimte om innovatieve digitale producten te ontwikkelen en op de markt te brengen (mogelijk gebaseerd op het gebruik van satellietgegevens). In Nigeria heeft OC bijvoorbeeld de ontwikkeling van Winich Farms ondersteund, een toonaangevend agro-tech platform dat meer dan 7.000 lokale boeren opleidt en verbindt met supermarkten [4].

Meer informatie:

[1] Orange Corners – Turning smart ideas into sustainable businesses

[2] Our approach – Orange Corners

[3] Orange Corners Innovation Fund - OCIF | RVO.nl

[4] Riches Attai – Orange Corners