>

Mission X: Train like an astronaut!

Wil je trainen als ESA-astronaut André Kuipers en meer leren over ruimtevaart?
Doe dan mee aan het schoolproject Mission X: Train like an astronaut!

Om astronaut te worden moet je jarenlang trainen en tijdens hun verblijf in het internationale ruimtestation ISS moeten astronauten veel sporten en gezond eten. Wil jij net zo fit zijn als André Kuipers en zijn collega’s? Train dan met ze mee tijdens Mission X 2017!

Net als in voorgaande jaren wordt er ook in 2017 een editie van Mission X georganiseerd. Tijdens deze internationale scholencompetitie – een initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld – volgen klassen een zesweekse astronautentraining. Daarbij gaan ze de strijd met elkaar aan in een poging om zoveel mogelijk punten te verdienen. Tijdens Mission X volgen de scholen uiteenlopende trainingsmodules. Zo komen ze veel te weten over coördinatie, ruimtelijk inzicht, uithoudingsvermogen, en kracht maar ook over “team building”, meten, gezonde voeding en ruimtevaarttechnologie.

Alle punten, verslagen en foto's van alle deelnemende scholen uit de hele wereld kunnen gevolgd worden via de website http://trainlikeanastronaut.org/nl. Aan het einde van de zes weken durende competitie heeft elk land een winnaar die wordt beloond met een fantastische prijs voor de klas. 

In Nederland wordt Mission X voor de zevende keer georganiseerd door het Netherlands Space Office (NSO). Niet alleen in Nederland doen kinderen mee met Mission X. In totaal doen schoolklassen uit 34 landen mee, waaronder Argentinië, Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.André Kuipers

Mission X in Nederland begint op 13 maart 2017 en André Kuipers geeft zelf het startschot tijdens een openingsevenement in NEMO Science Museum.
Deelnemen?

  • Mission X begint op 13 maart 2017.
  • De periode duurt zes weken, maar het uitvoeren van de verschillende trainingsmodules/lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema.
  • Inschrijven kan tot 16 december 2016, via de website http://trainlikeanastronaut.org/nl/user/register
  • Gebruik registratiecode RUBINS2017 en registratietype“Challenge 2”.
  • Alle kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen. Meer informatie over Mission X 2017 is te vinden op http://trainlikeanastronaut.org/nl/mission-data

Voor vragen, stuur een e-mail naar Nicole via nicole@spaceconsultants.nl