>

Winnaars Mission X op VIP-bezoek bij Space Expo

Kinderen van BLOS BSO Zuster Meijboomstraat in Leiden hebben het project Mission X 2023 gewonnen. Tijdens Mission X volgden de 35 kinderen een astronautentraining. Het team van BLOS Kinderopvang behaalde de meeste punten en eindigde hiermee op de eerste plek van de 193 deelnemende teams in Nederland. Op 15 juni 2023 ontving Space Expo Noordwijk de winnaars en hun begeleiders voor een VIP-bezoek, inclusief SpaceBuzz.


Kinderen van BLOS BSO Zuster Meijboomstraat in Leiden zijn de winnaars van Mission X 2023. Bron: Space Expo

BLOS werd 15 juni feestelijk ontvangen bij Space Expo Noordwijk. Aan de hand van een interactieve rondleiding ontdekten de winnaars het ruimtevaartmuseum. Vervolgens konden de jongste astronauten in spe zelf raketten afschieten. De oudere kinderen namen plaats in de SpaceBuzz. Pedagogisch Medewerker Nona Baghdavadze: ‘Geweldig om te zien hoe de gids onze kinderen meenam in de belevingswereld van astronauten. Vol enthousiasme vertelde zij de verhalen over het leven in de ruimte en daarnaast bood Space Expo verschillende activiteiten aan. Een dag om nooit te vergeten.’


Bron: Space Expo

Over Mission X
Mission X is een internationaal schoolproject van zeven weken lang op initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld. Er doen schoolklassen uit meer dan 25 landen mee. In 2023 deed in Nederland een recordaantal teams mee aan het scholenprogramma. In totaal namen 3.182 leerlingen deel aan de opdrachten.

Space Expo voert Mission X uit in opdracht van Nederlands ruimtevaartagentschap Netherlands Space Office (NSO), gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.