>

Nederlandse ruimtevaart in de schijnwerpers op internationaal congres IAC in Parijs

De Nederlandse ruimtevaartsector is goed vertegenwoordigd op het 73ste International Astronautical Congres (IAC). Veertien bedrijven, kennisinstellingen en de overheid presenteren hun capaciteiten vanuit het inmiddels alom bekende en zeer herkenbare oranje NL Space paviljoen. Het IAC vindt plaats van 18 tot en met 22 september in Parijs.

Het IAC is het grootste jaarlijkse ruimtevaartcongres in de wereld. Voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hét moment om te laten zien waartoe zij in staat zijn. Dit jaar staat de schijnwerper onder meer op de Sparkwing zonnepanelencatalogus, het SPEXone instrument dat Nederlands bouwde voor de Amerikaanse PACE-satelliet en de jongste innovaties op het gebied van kleine satellieten. Daarnaast is er aandacht voor satelliettoepassingen op aarde en maakt SpaceBuzz, een educatief programma over ruimtevaart voor het primair onderwijs, zijn opwachting.

Na de openingsceremonie op zondag, is er in het NL Space paviljoen aandacht voor de samenwerking tussen de ruimtevaartregio’s Bremen en Zuid-Holland. Op maandag bezoekt de ambassadeur van Nederland in Frankrijk het paviljoen. En van maandag tot en met donderdag worden ‘expert sessies’ georganiseerd door onder meer TNO, SRON, CGI, de TU Delft, Isis en het Radboud RadioLab.

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma en informatie over alle Nederlandse deelnemers op deze speciale webpagina van NL Space.
Meer informatie over het 73ste IAC leest u op de homepage van het congres.