>

De Farèlschool uit Katwijk wint Mission X 2021

Groep 3 van de Farèlschool in Katwijk is de nummer één van Nederland geworden in het internationale scholenproject Mission X 2021. De klas behaalde de meeste punten en eindigde hiermee als eerste van 127 deelnemende Nederlandse groepen. Barbara Hoppel, directeur van Space Expo, kwam afgelopen dinsdag het goede nieuws persoonlijk vertellen.


De klas wint een VIP schoolreisje naar Space Expo. Directeur Barbara Hoppel: “Het is ontzettend leuk om te horen en te zien wat de kinderen allemaal hebben geleerd op het gebied van ruimte en ruimtevaart. Dit is een mooie kennismaking met wetenschap en techniek. Er zitten zelfs wat aspirant astronautjes in de klas. Nu ons museum bijna weer open mag, gaan we het schoolreisje van de Farèlschool snel inplannen!”


Juf Herma Somers: “Afgelopen weken hebben de kinderen in de klas geleerd en getraind als een astronaut. We deden proefjes, leerden over de ruimte, we knutselden en deden oefeningen. De klas was letterlijk en figuurlijk in ruimtesferen en de kinderen hebben enorm veel geleerd. Hoe meer opdrachten we deden, hoe meer punten we verdienden. Wat geweldig dat we als eerste zijn geëindigd. Volgend jaar doen we zeker weer mee.”


Mission X is een internationaal schoolproject op initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld. Er doen schoolklassen uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea. In Nederland wordt Mission X georganiseerd door Space Expo in samenwerking met ESERO NL en in opdracht van Netherlands Space Office (NSO). Meer info: www.space-expo.nl/mission-x


Groep 3 van de Farèlschool is de winnaar van Mission X 2021 en gaat op schoolreisje naar Space Expo. Naast de kinderen ook op de foto: Juf Herma Somers, onderwijsassistent Diana van der Valk en Space Expo directeur Barbara Hoppel.