>

Ondersteuning voor kandidaten ISU Space Studies Program

Van 22 juni tot 21 augustus vindt bij het hoofdkantoor van de International Space University (ISU) in Straatsburg het Space Studies Program plaats. Pas afgestudeerden en Young Professionals dompelen zich een zomer lang onder in een breed spectrum actuele onderwerpen binnen de ruimtevaart, van system engineering tot het schrijven van business proposals, van baanmechanica tot crisiscommunicatie. Geïnteresseerde kandidaten kunnen nog tot en met 29 februari aanmelden. Voor kandidaten uit Nederland is er ondersteuning mogelijk.

De Stichting Space Professionals Foundation (SSPF) kan aanvullende financiële ondersteuning voor deelname aan het Space Studies Program (SSP) van de International Space University (ISU) bieden aan (young) professionals van de Nederlandse ruimtevaartsector en aan studenten van ruimtevaart-gerelateerde opleidingen aan Nederlandse onderwijsinstellingen. Ook Nederlanders die in het buitenland werken in de ruimtevaartsector of een ruimtevaart-gerelateerde opleiding volgen kunnen voor ondersteuning in aanmerking komen.

Kandidaten met de nationaliteit van een ESA lidstaat kunnen een beurs van ESA aanvragen tijdens hun aanmelding bij ISU, de uiterste datum hiervoor is eind januari 2020. Een aanvullende SSPF bijdrage kan worden aangevraagd via het aparte aanmeldingsformulier.

Op de website van SSPF zijn tevens getuigenissen te lezen van kandidaten die met steun van SSPF deelnamen aan SSP18 in Nederland.

Informatie over SSP20 vindt u op https://www.isunet.edu/isu-space-studies-program-at-home-campus-application-deadlines-are-extended/ .