>

NSO ondersteunt staatssecretaris tijdens ESA Ministersconferentie Sevilla

Een kleine delegatie NSO-medewerkers, waaronder directeur Harm van de Wetering, ondersteunt de komende dagen staatssecretaris Mona Keijzer tijdens de ESA ministersconferentie in Sevilla. Dat doen zij samen met collega’s van de ministeries van EZK en OCW.

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA presenteert tijdens de conferentie de plannen voor de komende drie jaar aan de verantwoordelijke bewindspersonen van de 22 ESA-lidstaten. De lidstaten geven aan met welke programmaonderdelen ze mee willen doen en hoeveel ze daarvoor willen inzetten.

Voor Nederland is staatssecretaris Mona Keijzer van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat verantwoordelijk voor ruimtevaart. Eind augustus stuurde ze een brief naar de Tweede Kamer met het voorgestelde beleid op ruimtevaart en de inzet op de ESA ministersconferentie. Het NSO stelde ter voorbereiding daarvan een advies op voor het Nederlands ruimtevaartbeleid vanaf 2020. Basis van het advies en het beleid is de meerwaarde van ruimtevaart voor de samenleving.