>

Train als een astronaut tijdens het schoolproject Mission X 2019!

Astronauten in de ruimte moeten veel sporten om gezond te blijven.

Wil jij weten welke training astronauten volgen, doe dan mee aan Mission X: train like an astronaut!

Net als in voorgaande jaren wordt er ook in 2019 een editie van Mission X georganiseerd. Tijdens dit internationale schoolproject – een initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld – volgen basisschoolleerlingen (8-12 jaar) een zesweekse astronautentraining. Tijdens Mission X volgen de scholen uiteenlopende trainingsmodules. Zo komen ze veel te weten over coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook over “team building”, ruimtelijk inzicht, gezonde voeding, en ruimtevaarttechnologie. Veel van de lessen en activiteiten zijn gekoppeld aan het wetenschappelijk curriculum en hebben een duidelijke focus op gezondheid en voeding.

Door het uitvoeren van de verschillende praktische en klassikale lessen verdient een klas punten. Aan het einde van het zes weken durende project heeft elk land een winnaar die wordt beloond met een fantastische prijs voor de klas.

In Nederland wordt Mission X voor de negende keer georganiseerd door het Netherlands Space Office (NSO). Niet alleen in Nederland doen kinderen mee met Mission X. In totaal doen schoolklassen uit 40 landen mee, waaronder Argentinië, Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Mission X in Nederland begint op 11 maart 2019.

Deelnemen?

  • Mission X loopt van 11 maart-26 april 2019;
  • Alle kinderen van groep 4 t/m 8 van de bassisschool kunnen meedoen;
  • De periode duurt zes weken, maar het uitvoeren van de verschillende trainingsmodules/lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema;
  • Inschrijven kan tot 1 maart 2019;
  • Voor meer informatie en inschrijving: stuur een email naar Nicole via nicole@spaceconsultants.nl