Seminar: "Enabling Copernicus Big Data Analytics through European Open Science Cloud"

Hoe krijgen onderzoekers op het gebied van aardobservatie toegang tot de beschikbare data en rekenfaciliteiten? In dit seminar wordt uitgelegd wat C-SCALE doet en hoe Nederlandse onderzoeksgroepen kunnen deelnemen.

  • 27 oktober 2021 (13:00 – 16:30)
  • Online (indien mogelijk een beperkt aantal deelnemers op locatie)
  • Programma en registratie pagina klik hier
  • Voertaal van de seminar is Engels.

Uitdagingen voor onderzoek

Met de groei van de hoeveelheid satellietdata, groeit het aantal wetenschappers dat zich met aardobservatie bezighoudt. De uitdagingen voor onderzoekers zijn onder meer de toegang tot geschikte rekenfaciliteiten om de enorme hoeveelheden data te verwerken en deze gegevens tegelijkertijd gemakkelijk toegankelijk te maken. Een belangrijke vraag is hoe we ervoor zorgen dat de toegang tot de infrastructuur laagdrempelig blijft en schaalt met de beschikbare data. Is het beter eigen infrastructuur te gebruiken of kunnen we vertrouwen op de continuïteit van externe platformen?

Het project C-SCALE

Het dit jaar gestarte Horizon 2020-project C-SCALE (Copernicus - eoSC AnaLytics Engine) verbindt Copernicus-data met Nederlandse en Europese infrastructuur-services om zo het aardobservatie-onderzoek nog beter te faciliteren.

In dit seminar wordt uitgelegd wat C-SCALE doet en hoe Nederlandse onderzoeksgroepen via een nieuwe C-SCALE call zelf kunnen deelnemen. Daarnaast vertellen de deelnemende C-SCALE partners over hun onderzoek en sluiten we af met een keynote over de internationale ontwikkelingen op het gebied van aardobservatie.

 

Meld je hier aan om deel te nemen aan het symposium. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!

Voor wie?

Onderzoekers, onderzoeksupporters, strategisch management

Organisatie

Dit seminar wordt georganiseerd door SURF, in samenwerking met het Netherlands Space Office (NSO), Deltares, en Wageningen University and Research