webinar ‘Inleiding tot satelliet radardata’

Het Netherlands Space Office organiseert de webinar ‘Inleiding tot satelliet radardata’ op donderdag 17 juni 2021 van 16:00 tot 17:00 uur Nederlandse tijd. NSO levert satellietdata van Nederland via het satellietdataportaal.nl, waaronder radar data van de Radarsat-2 satelliet. Daarnaast is NSO de nationale gedelegeerde van het Europese aardobservatieprogramma Copernicus. Het Copernicus-programma biedt gratis en open satellietgegevens aan, waaronder Sentinel-1 radargegevens.

Tijdens het webinar zal NSO een inleiding geven in satellietgegevens, en ingaan op de specifieke kenmerken van radargegevens en typische toepassingen met deze data. Ook zal aan bod komen waar radargegevens beschikbaar worden gesteld. Verder zal het NSO Radarsat-2-gegevens die beschikbaar zijn in het satellietdataportaal.nl toelichten en zal een uitleg geven over hoe deze gegevens kunnen worden gedownload en gevisualiseerd.

Wanneer: donderdag 17 juni 2021 van 16:00 tot 17:00 uur Nederlandse tijd.
Waar: de sessie wordt gestreamd via MS Teams.
Voor wie: beginnende gebruikers van radargegevens, die geïnteresseerd zijn in de specifieke kenmerken van dit type satellietgegevens. Deel deze uitnodiging gerust met je collega's.
Taal: De voertaal van de webinar zal in het Nederlands zijn.

Aanmelden voor deze webinar kan via onderstaande formulier, u ontvangt dan een dag van te voren de link naar de webinar. Aanmelden voor dit webinar kan tot en met woensdag 16 juni 2021 16.00 uur Nederlandse tijd.

Registratie formulier - webinar ‘Inleiding tot satelliet radardata’ op donderdag 17 juni van 16:00-17:00

Name

Organization

Job(Title)

E-mail